Het stadsbestuur gaat op vraag van de N-VA praten met de vervoersfirma's die tijdens de vakantieperiode hun vrachtwagens/opleggers op de ventwegen naast de Ringlaan parkeren. Tientallen opleggers worden door verschillende firma’s  tijdens de eindejaarsperiode langdurig (meerdere weken)  geparkeerd op de Cardijnlaan en de Oud-strijderslaan.

Arnout De Cuyper, voorzitter N-VA Herentals : 'Het gaat om o.a.

  • Verloedering van de publieke ruime.  Is niet esthetisch, het massale parkeren verloedert het uitzicht.  Het neemt bovendien hand over hand toe ; in 2010 werd slechts aan een kant geparkeerd, in 2012 langs beide kanten.  Ook de duur wordt langer.
  • Inpalming van publieke ruimte voor privé doeleinden moet vermeden worden.  Het is een oneerlijke concurrentie met bedrijven die, zoals normaal, wel voor eigen parkeergelegenheid zorgen.
  • Is gevaarlijk voor de fietsers die niets anders kunnen dan deze ventwegen te nemen en midden op de weg moeten rijden ; de Oud-strijderslaan wordt druk gebruikt als toegangsweg tot Koulaak en als (sluikweg) naar Lichtaartseweg.
  • Het langdurig stallen van de opleggers op staanders beschadigt het wegdek.  Op vele plaatsen zijn putten van centimeters diep in het asfalt.  Fietsers kunnen, ook als de opleggers weg zijn, niet meer comfortabel de rijweg gebruiken en rijden dan maar in het midden van de weg.  Wie zal betalen om deze schade te herstellen ?
  • Het is een overtreding van artikel 27 van de wegcode  : “Het is verboden op de openbare weg motorvoertuigen die niet meer kunnen rijden en aanhangwagens langer dan vierentwintig uur na elkaar te laten parkeren.”
  • Het is een overtreding van artikel 156 van de politiecodex : “Het is verboden buiten noodzaak en zonder toelating van de burgemeester enig deel van het openbaar domein te belemmeren, door er materialen, steigers of om het even welke andere voorwerpen achter te laten.”.